Alle der til dagligt arbejder med SEO ved, at Google jævnligt laver små ændringer i deres algoritme og årligt kommer med alt fra 2-4 store opdateringer. Det kan sommetider være til ens fordel og andre gange kan det være en ulempe.

SEO har nemlig rykket sig meget, siden første gang blev brugt som begreb for mange år siden efterhånden. Dengang kunne du skrive det ord du gerne ville ranke på, 100 gange og så skulle du nok komme til at ranke på det. I dag er det en langt mere kompliceret proces, hvor du skal have styr på alt fra søgeord, URL, hastighed, brugervenlighed, alt tekster, mobiloptimering, mv.

 

Googles nye opdatering ”Web Core Vitals” bliver udrullet i maj og er egentlig en opgradering på det der i forvejen kaldes Web Core Vitals. Helt specifikt så Web Core Vitals defineret som:

 

  • LCP / Largest Contentful Paint: Altså tiden som det tager for en sides main content at blive loadet og vist. En ideal tid er omkring 2.5 sekunder eller hurtigere.
  • FID / First Input Delay: Tiden det tager for din side at blive aktive. En ideal tid er på omkring 100ms eller hurtigere.
  • CLS / Cumulative Layout Shift: Det antal uventet layout skift på dit content. Her er en ideal tid på under 0.1 sekunder.

 

Groft sagt så betyder det, at Google begynder at ranke sider der har gjort det godt på disse parametre, bedre i SERPen og dermed rewarder de dem også for at have gjort en ekstra indsats på disse områder. Ikke blot fordi de har en hurtigere side, men fordi brugerne i langt højere grad foretrækker hurtige sider fremfor en langsom dinosaur side.

Derfor bør du optimere på nogle af disse ting, så du får en bedre chance for at ligge godt i Googles søgefelt. Men det kan være en svær opgave og være tidskrævende, hvis man ikke selv ved hvad man kan gøre for at opnå disse gode resultater. Derfor kan det være en god idé at allierer dig med et professionelt SEO bureau der ved hvordan tingene skal gribes an og som kan hjælpe dig i rejsen for at få forbedret disse tal. På den måde sparer du nemlig tid, penge og de grå hår, som man sagtens kan optjene nogle få af imens man arbejder med denne type af opgaver. Så kan du bruge tiden på det du er stærk til og lade andre bruge deres tid på det de er stærke til!

 

Skriv et svar