Dette indhold er sponsoreret

Det er ikke altid let at finde ud af, hvad der skal til for at lave en god hjemmeside. Der er mange ting, man skal overveje, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte. For at oprette en hjemmeside, skal man vælge et webhotel – med en Simply rabatkode kan man få tre måneders gratis webhosting. Derefter kan man begynde at opbygge en hjemmeside, som har en overskuelig struktur og navigation. Det betyder, at brugerne nemt og hurtigt skal kunne finde rundt på siden og finde de informationer, de søger efter.

Endelig bør siden have et professionelt udseende. Brugerne vil gerne se et velkendt logo eller andre designelementer, der signalerer professionalisme og troværdighed. Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan lave en god hjemmeside.

Hvilke kriterier skal en god hjemmeside opfylde?

Der er mange forskellige kriterier, der gør en hjemmeside god. For det første skal den være brugervenlig, så brugerne nemt kan finde rundt på siden. Dernæst skal den have et flot og professionelt design, så brugerne ikke tror, ​​at siden ikke er troværdig og måske er fake. Det kan være en god idé at udforske nogle af verdens bedste hjemmesider, for at få inspiration.

Overskuelighed og let navigation

Overskuelighed og let navigation er to af de vigtigste elementer for en hjemmeside. Overskuelighed betyder, at der ikke er for mange elementer på siden, så brugeren føler sig overvældet. Dette kan eksempelvis være for mange tekstbokse, billeder eller andet indhold, der gør det svært at finde den information man leder efter. Let navigation betyder, at brugeren nemt kan komme fra den ene side til den anden uden at skulle lede længe efter det. Dette kan eksempelvis være en god menu-struktur, hvor brugeren altid kan se, hvor hun/han er på siden, og hvilke muligheder der er for at navigere videre.

Tilpasning til alle enheder

Et responsivt design er et must i nutidens og fremtidens webdesign. Det betyder, at hjemmesiden automatisk tilpasser sig skærmstørrelsen på den enhed, der benyttes. Dette er vigtigt, da det sikrer en optimal brugeroplevelse på tværs af alle enheder. Derudover er det også vigtigt for søgemaskineoptimering (SEO), da Google faktorer ind i sin rangering af hjemmesider, om de er responsive eller ej. De fleste skifter mellem enheder mange gange i løbet af en dag, og det er derfor vigtigt, at hjemmesiden er ligeså nem at navigere i på en mobil, som den er på en computer.

Der er mange faktorer, der gør en hjemmeside god, men et godt sted at starte er med brugervenlighed, indhold, design og navigation.