At købe links er ikke nogen dårlig linkbuilding strategi og ofte er det også den nemmeste måde at få de stærkeste links på, men man skal aldrig undervurdere den værdi gratis links kan have og der er masser af gratis linkbuilding muligheder at finde rundt omkring på nettet.

Uanset om du køber links eller ej, så er eksperter enige om at det er en god idé at have en varieret linkprofil og dette får du blandt andet ved også at lave gratis links til dit site/dine sites. Herunder kan du læse lidt mere om gratis links.

Typer af gratis links

Der er forskellige typer af gratis links og nogle er mere værdifulde end andre. Et klassisk eksempel på et gratis link er et såkaldt “certifikat” man indsætter på sit website med link til certifikatets hjemmeside og dermed får et link retur fra en underside hos dem. Når to sites linker frem og tilbage til hinanden er det knap så værdifuldt, og der findes andre typer gratis links hvor du ikke behøver at linke igen den anden vej.

Herunder er en liste over den type links du typisk kan lave nemt og gratis på egen hånd:

  • Certifikater/mærkningsordninger
  • Fora
  • Profiler
  • Linkkataloger
  • Virksomhedsregistrer
  • Kommentarlinks

Selvom der er tale om gratis links, så er det selvfølgelig også muligt at betale sig fra arbejdet. Jeg har set denne type gratis links, også kaldet manuelle links, lavet til priser fra 25-50 kr. stk. dog ved minimum køb af X antal links på samme tid.

Værd at være opmærksom på, er også om man får et dofollow el. nofollow, da der ofte er tale om nofollow links ved disse gratis linkmuligheder. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men du skal gerne have nogle dofollow links til dit site også.

Eksempel på side bygget op med gratis linkbuilding

For at se hvad du kan få ud af en side ved kun at lave gratis linkbuilding, så kan du tage et kig på japansk-sodavand.dk der udelukkende er lavet gratis indgående links til, der er altså ikke postet en eneste krone i linkbuilding. Alligevel har været nok til at få websitet til at ranke på relevante søgeord og drive trafik til hjemmesiden. Det er selvfølgelig aldrig links alene der gør det, selv det content der er på siden har også en stor betydning.

Du kan selv komme i gang med gratis linkbuilding på gratis-linkbuilding.dk hvor du finder en oversigt over nogle gratis linkmuligheder, men derudover får du hver måned en ny helt unik mulighed for et gratis link på en side der ellers ikke er åben for linkbuilding.

Det er netop gratis links fra denne side der er brugt til at lave linkbuilding til den nævnte side om japansk sodavand.